Livias Yoga
Yoga World
Balansera nervsystemethjärnaMy Sangha ShalanervsystemNy workshopOrbit of emotions

Nervsystemet och yoga i fokus på mysiga My Sangha Shala i Gävle

Tack till Åsa, Emelie, Anna, Hanna, Pia, Martina, Annika, Maria, Anneli, Molly för att ni kom idag!

Det fanns en tid för inte så länge sen då vi inte fick erbjuda yoga på yogastudio, minns du det? Denna långa covid-tid som stoppade all vår yoga-verksamhetet i hela landet i många år! Men nu är denna tid över och varje gång jag kan besöka en yogastudio med en av mina workshops känner jag en dubbel så stor känsla av tacksamhet för att faktiskt kunna träffa vackra yogisar på plats igen och erbjuda min yoga!

Idag fick jag chansen att återkomma till en av mina favoritstudion – mysiga My Sangha Shala i Gävle som drivs med kärlek av Marie och Kristin. Ämnet för min workshop var nervsystemet och jag fick med glädje hålla min nyaste workshop “Orbit of emotions”- verktyg att balansera ditt nervsystem” för andra gången i år!

Precis som tidigare blev workshopen uppskattad av de vackra deltagare som valde att tillbringa sin lördag tillsammans med mig vid My Shanga Shalas nyrenoverade och rymligare rum. Tillsammans har vi diskuterat och pratat om den rollen som Vagus-nerven spelar i vår hälsa och vi har utforskat kraften i verktyg som andning och somatisk yoga för att återställa balansen mellan det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet. Vi har även testat skakmeditation som simulerar den strategin som andra däggdjur har när de vill skaka av sig stress och komma ut ur omysiga situation. Under workshopen har vi också testat vissa utvalda Pranayama eller andningsövningar. Enligt en nyligen publicerad studie av Hubermans lab vid Stafford bidrar 5 min/dag (i en månad) av en utvald andningsövning till kraftigt minskad ångest hos den studerade gruppen, vilket är tydliga tecken på att vi har mycket att vinna i att öva oss på att andas i ett för ändamålets mer effektiva sätt

Sist och inte minst föreläste jag också i denna workshop och belyste med hjälp av en power point presentation det senaste klinisk-psykologiska teorin som finns att tillgå när det handlar om balansering av nervsystemet. Enligt Stephen Porges polyvagala teorin finns det tre st huvudtillstånd som vi kan uppleva och som motsvarar olika förgreningar av Vagus-nerv och genom att notera hur kroppen upplever olika situationer kan vi lära oss i vilket av dessa tillstånd vi befinner oss i och ta oss in i den så kallade “ventrala – mode” som är det tillståndet där vi känner oss trygga och i fred med både oss själva och omgivningen.

Ett jättestort tack vill jag ge till de 12 vackra yogisarna som deltog och bidrog till att workshopen idag blev så bra och tack till Marie och Kristin för er fina gästvänlighet idag!

Om du har vägarna förbi Gävle tveka inte och besöka My Sangha Shala och yoga med studios duktiga yogalärare!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.