Livias Yoga
Yoga World
InspirationLoma Studio VisbyVisbyworkshopYogastudio

En helg på Gotland – ruiner, yoga workshops och Visbys vackraste yogastudion, Loma Studio!

Foto: Lou Åberg

Ett sånt lyckorus jag befinner mig fortfarande i och jag tror att det kommer att hålla i sig ett bra tag till! Det är lyckoruset som jag bruka känna när jag får chansen att hålla i en retreat eller som denna gång, i flera workshops efter varandra för en grupp av entusiastiska och intresserade yogisar! Om dessa workshops dessutom gästas av en yogastudio som har värme, omtanke och “kom-som-du-är-andan” som främsta värderingar, då är lyckan verkligen maximal!

I helgen fick jag alltså tillfälle att dela min yoga med en fantastisk grupp av yogisar vid mysigaste studion i Visby, Loma Studio som döpte till Loma efter dess två coola yogaägare: yogalärarna Lou Åberg (Lo) och Maria Eriksdotter (Ma), som startat studio för nästan precis ett år sen! Vännen Lou har du redan mött på min blogg då hon är författaren av fina inspirationsboken Yogini yoga, som jag har recenserat här; Maria är min vän sen flera år tillbaka och Virya yoga kollega.

Lou och Maria! Love you <3.
Foto: Lou Åberg

Mina workshops denna gång var främst tillägnade kroppen och andning, och fokuserade på hur yoga och rörlighets träning hjälper oss att ta hand om vår kropp. Som alltid är mina workshops inte upplagda som klasser som det ofta kan annars vara på andra workshops, utan jag väver in både teori och praktik i ett tre timmars interaktiv utforskande av övningar, där deltagarna både har möjlighet att testa mycket på egen hand (och i grupp innan corona) och att diskutera övningarnas effekter samt ställa frågor i grupp.

Så vi ägnade hela lördagen åt att utforska de stora möjligheterna vi alla har att röra höfterna (bäckenet + nedre delen av ryggen + toppen till lårben). En stor del av denna workshop var baserad på Functional Range Conditioning (FRC) som jag är stolt certifierad i och som är den senaste metoden vi har inom träning och yoga.

Foto: Lou Åberg

Höfterna är dock ofta ännu mer i behov av stabilitet än av rörlighet, och ett av de sätt att lägga till styrkan i höfterna är det genom att aktivera både höftflexorer och höftextensorer dvs de musklerna (med flera mjuka strukturer) som finns på framsidan och baksidan ben respektive. En stor del av min workshop bjöd alltså på nya sätt att använda sig av props för att i yoga öka belastningen i kroppen och därmed stärka höfterna.

Foto: Lou Åberg

Många var de nya insikter som deltagarna fick under de tre timmarna på workshopen “Hips don’t lie: yoga för starka och rörliga höfter” och jag tror alla kände sig mycket starkare och friare i höfterna redan efter första delen av workshopen, innan den uppskattade te- och fikapausen som Loma Studio bjöd på.

Utöver två rymliga och vackra shalor – där en av dem är till och med utrustad för Hot yoga !-har Loma Studio ett ljust och supermysigt vardagsrum/hall med butik intill. När du kommer in genom hallen känner du dig direkt välkommen att slå dig ner och dricka en kopp te, medan du varvar ner och börjar säkert att fundera på vilka julklappar du vill ska handla i butiken!

Foto: Lou Åberg

Under söndagen “tog fötterna över” studion och under de tre nya timmarna vi hade till vår förfoga, utforskade vi fötternas potential genom en myriad nya övningar: övningar för att mjukna upp plantarfascia, förbättra rörelseomfång i fotleder (med hjälp av bl a FRC (se ovan)), för att återaktivera fotvalv i syftet av att gå och springa bättre, för balansen samt förstås i syftet att förstå hur foten är integrerad i resten av kroppen. Genom att jobba med fötter eller utforska fötternas potential i alla dess olika positioner/vinklar, kan du också lära dig att anpassa formerna (asanas) till dina förutsättningar i kroppen dvs att göra yoga till ännu mer stärkande och hälsosam för just dig.

Foto: Lou Åberg

Utöver glädjen att undervisa Gotlands bästa yogisar, Lous och Marias vänliga sällskap och vistelsen i den mysiga Loma Studio, hann jag med att se Visby igen, staden där jag faktiskt för över 20 år sen arbetade som lektor i botanik under en tid…så häftigt och lite surrealistiskt att kunna jobba igen i Visby fast nu som yogalärare…hade nog inte trott det om de hade sagt det till mig för 20 år sen….

Foto: Lou Åberg

Om du bor i Visby har du säkert inte missat Loma studio men om du mot förmodan skulle ha missat eller om du passerar Gotland eller är på besök, ta chansen att se denna nyöppnade yogapärla där alla är välkomna precis som de är!

Tack igen till Lou och Maria för inbjudan och på återseende (kanske redan till våren?)!

MINA SUPERFINA OUTFITS ÄR från svenska företaget Yogime och du får 15% rabatt på sortimentet om du skriver koden “Livia” när du beställer.

MINA UNIKA SMYCKEN i KORK görs av Lilian och företaget Day Break Craft. Kolla på Instagram @daybreakcraft

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.