Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionInspirationMagi för själenny bok

Magi för själen – Tanja Dyredands nya magiska bok är här!

Vad tänker du på om du läser ordet magiskt? Jag kan både komma på att tänka på något spännande, övernaturligt och som inte går att förklaras på ett logiskt sätt men också associera ordet “magiskt” till något som inte hör till min vardag, liksom lite abstrakt. Men när du öppnar Tanja Dyredands nya bok “Magi för själen” förstår du på direkten att magin börjar med dig själv och att genom att öva dig på att se “det magiska” i ditt dagliga liv kan du också skapa mer av det livet som du vill ha. Häng med mig nedan så berättar jag mer om denna nypublicerade fina bok!

Magi för själen. För dig som vill samla reflektioner, magiska stunder, högre insikter, medvetenhet, läkning & guidning” tog över elva år att sammanställas vilket du kommer att lätt kunna förstå när du läser och ta del av boken. Boken är nämligen riktigt ambitiös i sitt innehåll då den introducerar dig till ett stort antal olika ämnen och gamla traditioner såsom numerologi, shamanism och astrologi bara för att nämna några av de ämnen som driftiga Tanja Dyredand gjort research på och delat med sig av i sin nya bok.

“Magi för själen” består av 6 vackert illustrerade block eller kapitel. I första blocket -“Magi börjar med dig”- får du tips på hur du kan arbeta med din energi och på vilket sätt du kan skapa egna ritualer och ceremonier. Tanja har utformat boken så att boken ska dels kunna läsas som en vanlig bok men också dels användas som en dagbok eller till och med som en Bullet journal. På detta sätt kan var och en hitta sitt eget sätt att använda boken. Första blocket är således försett med plats att skriva ner din egen intention för varje dag och för att skissa ner detaljer av dina dagliga ritualer. Här finns det även många övningar för att t ex skifta energi från negativ till positiv.

Block 2- “Vardagsmagi- min egen tid”, är ett av mina favorit-kapitel för här avhandlas magi i vardagen och visst behöver vi alla lite mer magi under vår arbetsvecka! Ett sätt att uppnå detta är såsom Tanja skriver, att komma igång och utforma dina egna speciella morgon och en kvällsritualer, och i boken finns det guidning och tips på detta men också övningar som hjälper dig att reflektera över dina egna styrkor samt guidning till att komma igång med en daglig tacksamhets praktik. I “Magi för själen” finns också plats för att göra din dröm-collage eller mood-board vilket jag tycker själv är ett bra sätt att göra egna drömmar konkreta och visualisera klart det vi vill uppnå.

Ännu ett favoritkapitel är kapitel 3 “Naturens magi & healing” som Tanja har tillägnad naturen och hur naturen kan hjälpa oss att återhämtas. Här kan du läsa om skogsbad och dess fantastiska välgörande effekt; om olika läkeväxter och dess användning i te eller i rökelser. Vidare kan du läsa om eteriska oljor att utforskas för att t ex somna lättare eller piggna till med på morgonen. Boken tar upp ännu mycket mer som har med naturens kraft att göra som t ex traditionella betydelsen för var och ett av naturens element och naturens tolkning utifrån olika keltiska/wiccanska samt shamaniska traditioner.

Om månen och månfaser hör nästa del i boken och här kan du som är intresserad av astrologi få läsa mer om olika ritualer för nymåne och fullmåne samt om astrologiska teckens egenskaper och aspekter.

Sista del av boken är en “Magisk veckodagbok” och kan verkligen användas som en dagbok att anteckna ner reflektioner om vardag och lägg till lite “magi” till varje dag. I slutet av boken ges det dessutom utrymme för utforskandet av egen intuition och energi. Här kan du även läsa om tarotkort och betydelsen av runor bara för att nämna några av de metoder som du kan använda dig av för att utforska mer av dig själv.

Magi för själen” är inte bara en spännande bok med mycket information och en bok som innehåller berättelser om väldigt många aspekter av “det magiska”. Boken är dessutom vackert illustrerad och fotad av Tanjas dotter Olivia och försedd med QR- koder som tar dig direkt till guidade meditationer och övningar som Tanja har utformat för denna bok.

Dessutom som extra bonus vill jag gärna också nämna att Tanja kommer även att komma ut med en kompletterande vacker väggkalender som är framtagen för andra året i rad. Kalendern är fylld med mantran, bilder, och kristaller utvalda till varje full- och nymåne och är försedd med påminnelser om andra viktiga astronomiska händelser.

Sammanfattningsvis kan man säga att “Magi för själen” av Tanja Dyredand är till dig som önskar hjälp med att skapa mer magi i din vardag, för dig som vill ha hjälp att se det magiska som redan finns hos dig, och för dig som tycker om inspirerande och vackra böcker som du kan pyssla med och lära dig nytt ifrån!

Här kan du beställa fina boken och kalendern!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.