Livias Yoga
Yoga World
InspirationYoga festivalYOGA MED LIVIA

Yoga är för alla! Kom och yoga med mig och många flera på YOGA GAMES 2018!

 

Det är snart februari och dags igen för vårens största Yoga-fest –Yoga Games. Först ute är det Stockholm och München Bryggeriet står snart färdig den 9-11 februari att öppna sina dörrar för de väldigt många yoga-sugna personer som vallfärdas dit varje år.

Det är på Yoga Games du testar nya klasser, får ny yogainspiration, återträffar dina favoritlärare, flera av dem som kommer långt bort ifrån bara för att hålla sina klasser på Yoga Games. Och det är på Yoga Games du träffar dina yoga-vänner och minglar. Helt enkelt en jättefest i yogans namn!

Och det bästa av allt är att Yoga Games är för alla och du behöver inte ha praktiserat i många år för att delta. Faktum är att Yoga Games kan till och med var ett ypperligt tillfälle att börja med yoga. I programmet finns det till och med klar information om vilka klasser är lämpligt att gå på, om du är ny till yoga och vilka andra är lite mer avancerade. Schemat erbjuder också inspirerande föreläsningar och fina meditations klasser och inte nog med det, vid sidan av allt detta, bjuder Yoga Games på en serie av gratis/öppna klasser som löper parallellt till resten av programmet under hela lördagen och söndagen!

Och det är här jag kommer in i år!

Foto: Marisol Correa

I år är Yoga Games lite extra speciell för mig personligen. Jag har fått den unika chansen att presentera just en sådan öppen klass på söndag morgon kl 8. Det handlar om mitt nya konceptet Body Mind Flow Yoga, som jag håller klass i vid Salve Hälsocenter på torsdagar (kom gärna och yoga med mig då också!). Body Mind Flow Yoga är en klass där ett mjukt hathabaserad yogaflöde kombineras med inslag av somatiska meditationer och rörelser som påminner om Intelligent movement. Vi flödar genom enkla och organiska förflyttningar till och från positioner i syftet att genom rörelse uppnå ett meditativt tillstånd och ett större samband mellan det kroppsliga och det mentala alltså mellan Body och Mind.

Är du morgonpigg och har lust att vakna upp genom mjuka och långsamma rörelser, kom och praktisera med mig på söndag den 11 februari på Yoga Games!

Men tillbaka till resten av Yoga Games programmet. Har du hunnit välja de klasser som du helst vi går på? Att välja är inte alls lätt i år heller för programmet är som alltid, fullspäckat!

Här kommer några av mina favoriter som jag kommer att försöka gå klass för:

Jag kan inte annat än börja med min huvudlärare vid Nordiska Yoga Institutet, karismatiska Josephine Selander, som jag har så mycket att tacka för vad det gäller min utveckling i yoga. Josephine är tuffa tjejen med italienskt påbrå (som jag!) som skapade sin egen yoga – Virya Yoga, som jag är utbildad i och stolt inofficiell ambassadör för!

Josephine presenterar dels en föreläsning och en klass med Ayurveda som tema, och dels en speciell föreläsning som är ett försmak till Josephines nya bok “ Verktyg för levnadskonst ” som kommer ut till hösten 2018. I denna bok avhandlar Josephine hur vi kan ta hjälp av bland annat vågens beteendeterapi (som t.ex. ACT) för att lättare hantera egna obekväma känslor och svåra livssituationer.

Annan favorit är Helena Wintre som i år guidar oss igenom två klasser, dels en om axels stabilitet och rörlighet, och dels en lugnare klass där Pranayama varvas med höftöppnare och vridningar. Jag ser fram emot att få guidas av Helena igen!

Sen ser jag fram att återse bästa Monika Björn, tränings- och yogaprofilen som har numera även startat sin egen teacher training, som finns på plats med en häftig Vinyasaklass att inte missas; och pedagogiska Matt Giordano, som var nyligen på Yogashakti med sina workshops. I år finns Matt på plats med inte minst fem klasser!!!

och jag ska också gå och lyssna på Jodie Shields, engelska inspirationsprofilen med mindfullness som verktyg till läkning från stress; ny för i år är sångaren och producenten Dave Stringer, som reser världen runt med sitt band och sin nya typ av Kirtan där indiska traditionella instrumenterna blandas med bl a Amerikanska gospel.

Så mycket roligt att se fram emot alltså!!!

Jag kommer att finnas på plats under hela festivalen. Kom gärna fram och säg hej till mig och mina bloggkollegor Sara, Majja, Johanna, Elina och Erika!

Källa: alla foto (utom den på mig, se ovan) är från lärare och miljöbilder från fjolårets mässa: Yoga Games.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.