Livias Yoga
Yoga World
GemenskapInspirationkreativitetÖstanlidworkshopYoga och keramik

Jord, vatten, eld och luft – min kreativa workshop om yoga och keramik blev av!

Ibland kan man få inspiration. En idé som kanske verkar galen, lite utanför boxen men som ändå verkar kul. Till exempel kan du vilja utforska det kreativa som sker när yoga möter andra skapande discipliner såsom keramik….det var så idén om en experimentell workshop om yoga och keramik kom till! Att utforska hur de fyra huvudelementen jord, vatten, luft och eld tillsammans skapar något vackert men också symboliken bakom dessa element i ett yogasammanhang.

Efter cirka ett års planering från och med själva idén till workshopen, till sökning av lämplig keramikgård där det också skulle finnas faciliteter och en förståelse för yoga, till att faktiskt få ihop en workshop i dessa tider när allt gör online, en workshop som dessutom pga sin natur inte kan göras online….

Och äntligen i lördags blev det dags för “Jord, vatten, luft och eld – yoga och keramik” vid vackra, lantliga Östanlid, en keramik- och yogagård ute på Ekerö, vid Mälardalarna som en gång var Stockholms frukt-och grönsaksförråd!

Med hjälp av en ytterst noga planering från både min och gårdens sida och tack vare massa säkerhets åtgärder som situationen krävdes blev lördagen helt fantastisk för mig och för gruppen som bara bestod av 4 deltagare plus av oss två lärare (jag och min kollega, duktiga keramikern och yogaläraren Bo).

Munskyddet bars sig slaviskt under alla faser i ateljén, och vi höll ordentligt avstånd i den stora yogastudion (se ovan) och för övrigt. Det soliga vädret tillät en fin lunch och två goda fikaraster ute i naturen där det var gott om plats.

Workshopen bestod av två delar; dels en första del med keramikfasen 1 när deltagarna drejade med hjälp av jord och vatten. I samklang med detta höll jag min första klass –Touching the earth and flowing by water– inspirerad av de två första chakran som associeras till jord och vatten och därmed kvalitéer av stabilitet och grundning (rotchakran) och kvalitéer av rörelse, dynamik och rörelse (andra chakra). Sen efter en god lunch lagad med ingredienser från gården <3, som vi åt ute i trädgården, fortsatte deltagarna att putsa och fixa sina nu torrare fina skapelser. Dagen avslutade sen i yogastudion med klassen “Heart of strength” där vi fortsatte att utforska Manipura – tredje chakran – och hjärtchakra som tillsammans förenar kvalitéer av respektive styrka och empati.

Dagen innehöll också stora inslag av gemenskap och en bra gruppkänsla trots att deltagarna var få och trots att vi satt eller stod alltid ifrån varandra. Lilla gruppen av deltagare var fantastisk!

En otrolig workshop med andra ord, och jag är så glad att den blev av, trots alla odds!!!

Och vet du vad? Workshopen kommer tillbaka! Vi gör om den! YES! Skriv till mig här och anmäl redan nu intresse om du vill! 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.