Livias Yoga
Yoga World
När du har en yogamatta….men du hamnar alltid utanför den 😉

OMG! Jag kan inte tro det men jag har faktiskt inte uppdaterat bloggen på två veckor! Tror inte det någonsin hänt mig tidigare….

Varför? Hur?

Anledningen är att jag inte haft någon lust att skriva. Coronaviruset och den ångest som jag upplevt för hela situationen (en mardröm för en högkänslig/empat som jag råkar vara….) stoppade min vanliga kreativitet och härmed även skrivandet av bloggen….

Men nu är jag tillbaka och idag vill jag berätta om det häftiga som jag gjort under fyra dagar förra vecka!

För att väcka tillbaka inspiration och också för att omsätta all den tid som frigjorts nu när mina yogauppdrag är färre till något bra, bestämde jag mig så sent som i onsdags morgon för att vidareutbilda mig genom att gå en yogalärarutbildning på hela 50 timmar. Så började mitt äventyr med EMBODIED YIN i torsdags morgon!

Du kan aldrig gå tillräckligt med yogautbildningar och det är superviktigt för oss yogalärare att fortbilda oss med jämna mellanrum. Tillfället för denna kurs kändes dessutom helt perfekt i tid då jag hade länge velat studera med Satu Tuomela, en fantastisk facilitator och lärare som driver sin egen skola Authentic flow tribe och guidar sin community med hundratals följare från hela världen!

Satu skulle hållit denna utbildning i Oslo på Yogalab Oslo men pga coronaviruset omplanerades hela utbildningen för att kunna hållas online via Zoom.

Lyllos jag som då kunde passa på att gå kursen via zoom från mitt egen vardagsrum!

Du kanske undrar om man verkligen kan gå en teacher training som bara är online (även om vi också har en massa hemuppgifter och eget arbete nu efter dessa fyra dagar)….

Hur funkar det liksom med gruppkänslan och diskussionstillfällen när en skärm delar dig från dina kurskamrater och från din lärare?

Då kan jag berätta att allt detta funkade alldeles utmärkt och trots att vi alla satt i våra hem – många fortfarande under lock down – upplevde jag stor samhörighet med mina kurskamrater och det var inte heller några som helst problem att ställa frågor eller delta i konversationen.

Kinesisk medicin – Yin och Yang

Kursen i Embodied yin var uppbyggd så att den innehöll tre huvuddelar; dels praktik/klass på förmiddagar inklusive en gedigen genomgång av relevanta teoriinslag, dels en mellandel med cirkel och sharing samt frågor och klassekvensering, och en tredje del tillägnad kinesisk medicin. Mellan dessa delar hade vi en ordentlig lunchpaus- och en sen eftermiddagspaus för att vila ögonen från skärmen. Man kan säga att kursen kändes precis som den skulle varit live på en yogastudio – enda skillnaden var sociala pauserna som inte kunde infinna sig vid luncherna pga att vi inte var på samma stället. Men trots det, så mycket gruppkänsla i detta gäng yogisar från hela världen!

Embodied yin är en “typ” av yoga som verkligen är baserad på egen upplevelse (eller embodiment) och sharing-delen där man bland annat försöker sätta ord på det man känt under praktiken är väldigt betydelsefull i Embodied yin. Så trots många tusen kilometers avstånd mellan oss deltagare och läraren, gräts det och skrattades, samt delades det på insikter, känslor och andra förnimmelser i fyra dagar långa; och efter att vi sjungit tillsammans Saraswati-mantra, sagt hejdå via Zoom och tryckt på varsin knapp för “Leave meeting” för sista gången, kändes det faktiskt nästan lite tomt!

Nu fortsätter jag min resa i denna nya typen av yoga så att jag kan bli certifierad och jag bara längtar till att jag också kan börja förmedla liknande fantastiska embodied-yin klasser som de som jag hann uppleva i dessa fyra dagar!

Min grupp <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.