Livias Yoga
Yoga World

De bör skrivas i aktiv form och i presens, och handla om något som du tänker göra eller om ett tillstånd som du vill vara i; de bör formuleras så kort och enkelt som det bara går.

Det är affirmationer, en metod som sägs gå långt tillbaka till gamla Indien [1] men som framförallt används nu brett för personlig utveckling inom mental träning i många olika kulturer.

Häng med nedan så berättar jag mer om vad affirmationer är, i samband med Louise Hay Hjärtefrågor, ett inspirerande verktyg utgiven av förlaget Livsenergi, som jag nu har fått chansen att testa.

Ni som följer mig på sociala medier och läser min blogg har säkert uppmärksammat att jag nyligen börjat arbeta med kurser där jag kombinerar yoga och stresshantering. Jag håller nu personliga utvecklingskursen Transformation vars nya omgång startar den 1 februari (kolla här) för en grupp av väldigt motiverade deltagare som tränar på bli starkare mentalt och däri minska stress med hjälp av avslappningsmetoder, mindfulness och olika typer av stilla yogaformer som underlättar vila och paus. En stor del av min kurs handlar specifikt om att öva sig på att tänka mer positivt och minska tankarna av otillräcklighet och negativitet som ofta tenderar att ta över vid olika stressituationer.

Mental träning stärker oss helt enkelt.

En av de metoderna inom mental träning som har hjälpt många (men som inte lämpar sig för alla så klart; precis som vilken metod som helst inom mental träning behöver individen hitta det som funkar för en) har just med AFFIRMATIONER att göra, många gånger ihop med visualiseringar.

En affirmation är ett kort och koncist påstående formulerat i jag-formen och skriven i presens, som beskriver en positiv egenskap man har eller vill få mer av eller ett mål eller tillstånd man vill uppnå. Väldigt förenklat kan man säga att genom att affirmera och visualisera försöker vi styra vår hjärna till mer positiva tankar och byta ut stress mot en känsla av rymd där vi upplever större egen potential och att vi faktiskt har val.

Affirmationskortleken “Hjärtefrågor” är skriven av amerikanska inspiratören och folkbildare Louise Hay, som anses vara en av pionjärerna i ämnet personlig utveckling i USA. Genom sina böcker har denna författare varit en av de första som uppmärksammat sambandet mellan kroppen och tankar och hur viktigt det är att styra sina tankar mot det positiva. Louise första boken “Heal your body” publicerades redan 1976 och sålde över 50 miljoner kopior i världen. Louise Hay blev känd för att bland annat använda sig av affirmationer och visualiseringar som två kraftfulla metoder inom mental träning för att hjälpa sina klienter att åstadkomma positiva förändringar. Genom ytterligare 30 böcker men också ljud-och videoinspelningar, kortlekar och onlinekurser har Louise bidragit till att många har fått stöd i sina livsresor.

Hjärtefrågor är en vacker kortlek med 64 affirmationskort i en blommig och söt ask. Korten som hjälper dig att vända blicken inåt är både vackra och sköna att hålla i. Du kanske inleder din morgon på yogamattan med en kopp te och ett affirmationskort. Du kan sen lägga kortet på ett ställe där du är på ofta under dagen, och på så sätt skapar du förutsättning för din egen empowering genom att påminna dig om kortets budskap flera gånger om dagen. Du kan också dela med dig av korten till vänner och familjemedlemmar och bidra till att även dina kära får pepp och hjälp att hitta tillbaka till sin inre styrka, den styrka som vi alla har inom oss men glömmer bort vid jämna mellanrum <3

[1] Angelöw, B. 2004. Träna mentalt och förbättra ditt liv.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.