Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionempoweringInspirationny bokPower women

“POWER WOMEN – hur du får tillgång till din medfödda kraft som kvinna” är Louise Strömbergs nya bok!

“Till alla kvinnor som har tröttnat på att hållas tillbaka, och som drömmer om att äntligen få göra plats till att veckla ut sina vingar, utforska deras storlek och våga lära sig att flyga fritt. Till dig som förstår att tiden du vandrar på denna jord är alldeles för kort för att inte leva livet passionerat och ohämmat fullt ut i samklang med din sanna natur. Till den vilda kvinnan inom dig, som vet att det finns något annat, något mer. Denna bok är till dig.”

Såhär inleder Louise Strömberg sin nya bok Power women, som är en bok som jag skulle säga tillägnas och passar alla kvinnor i alla åldrar! Jag berättar mer om denna fina bok nedan.

Av ren slump råkade jag få hem mitt exemplar av Power women strax innan 8 mars, kvinnodagen, som jag egentligen inte brukar fira då jag anser att alla dagar är “kvinnodagar”. Och samma slump gjorde också att jag just på åttonde mars började dyka rakt in i Power women, som är en bok som, trots sin titel, inte i sig är tänkt att vara feministisk såsom även själva författaren, Louise Strömberg, också betonar.

Titeln Power women – kraftfulla kvinnor- syftar i stället till att lyfta kvinnas många fantastiska egenskaper och uppmuntrar kvinnor att ta större plats i samhället och göra detta, precis som de är, dvs utan att kännas sig tvungna att förändra sitt utseende eller beter sig på ett särskilt sätt som är “samhällets korrekt”.

Power eller styrkan som denna bok syftar till handlar inte heller om att vara en superhjälte och prestera högt bara för att få lov att “finnas” på arbetsliv och i samhället. Tvärtom. En power woman är en kvinna som är tillräcklig och superbra, precis som hon är!

Som Louise Strömberg också skriver Power women är “Kvinnor som står i sin kraft”.

Boken är välskriven, imponerande i det breda innehållet och vackert illustrerad och dess hela 195 sidor tar dig hand i hand i en resa genom kvinnans historia.

Här kan du läsa om hur antropologisk forskning antyder att kvinnan och det feminina har ansetts som helig tidigt i människans historia men också hur denna syn på kvinnan kraftigt förändrats under tiderna. Även om vi idag är långt bort från Medeltidens jakt på häxor (som du också kan läsa om i boken) och även om världen kan, åtminstone här uppe i Sverige, anses som någorlunda jämställd, domineras världen av osynliga regler, strukturer och normer som dikterar hur kvinnor bör leva och bete sig. Inom dessa strukturer hyllas det dessutom oftast inte längre vår naturliga feminina kraft. Tvärtom har kvinnorna behövt anpassa sig till mäns standard samtidigt som vi, pga vår biologi, förväntas fortfarande fortsätta ta största ansvaret för familjen och barnen. Louise skriver om “den nedärvda kvinnliga skammen” som uppstår när kvinnor inte längre klarar av att leva upp till allt som vi förväntas av enligt samhället, och denna skam är nedärvt och vi dras med den från generation till generation.

Boken Power Women ger dig redskap att fundera på det som gör dig trygg, det som ger dig lust och glädje i livet och det som triggar igång dig. Louise som även jobbar som livscoach handleder dig i övningar som grundas på modern psykologi och beteendevetenskap och genom dessa övningar får du hjälp att inventera delar av dig som du kanske inte tidigare har funderat på, i syfte att ta fram din inneboende kvinnliga kraft, den kraften som finns där men som ofta inte får visas ut.

Innehållet i Power Women är så brett att alla kvinnor, yngre som äldre, kommer, skulle jag säga, att kunna identifiera sig i denna bok och du kommer att hitta det som just du behöver läsa om för den livsfasen som du befinner dig på nu.

En stor del av boken handlar om kvinnokroppen, kvinnans naturliga livscykel och hur du kan leva mer i överens med din ålder genom acceptans och genom att uppskatta den perioden av livet som du befinner dig vid istället för att förändra kroppen genom bantningskurer eller ingrepp bara för att eftersträva samhällets (ofta manliga) regler och strukturer.

Ett kapitel som jag älskat extra i Power women är det som handlar om systerskap och hur viktigt det är för oss att samarbeta och lyfta varandra, vilket som vi vet, inte alltid händer….Här har Louise en teori att kvinnor under tiden lärt sig att konkurrera med varandra istället för att samarbeta, då de har behövt efterlikna männens konkurrerande beteende. Detta kapitel är även fullt med tips på hur kvinnorna kan hitta tillbaka till gemenskap och systerskap. istället för konkurrens.

Jag skulle kunna skriva många, många, flera sidor till och redovisa för ännu mer av det ambitiösa innehållet som finns med i Power women men i stället uppmuntrar jag dig att själv läsa boken, antingen från kapitel 1 till sista kapitlet såsom jag gjorde, eller genom att välja ut de delarna som känns närmaste din livsfas nu. Du kan sen plocka ut denna fina bok många flera gånger till från din bokhylla och gång på gång hitta förnyat stöd och styrka till dig att återupptäcka dig själv som den POWER WOMAN du är!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.