Livias Yoga
Yoga World
AsanasförlängningGrundninghänderNackeStabilitetViryayogaYogalärare

“Håll kvar en badboll” och skapa mer plats mellan axlarna i din nedåtgående hund

Foto: Maria Dohlsäter <3

Här kommer det en extra inspirationsvideo så att ni inte glömmer bort mig under sommaren 🙂

Det råkar handla om nedåtgående hunden vilket passar bra ihop med bloggarkollegan Vevves 🌸 och Yogobes insats om ämnet denna vecka 🙂

I ett tidigare inlägg har vi tittat på hur vi kan integrera skulderblad i ryggen och härmed stabilisera axellederna när vi står i krigare II  – titta gärna igen på mina tre tidigare videon i det inlägg.

I detta inlägg tillämpar vi egentligen samma principer som i förra filmer, men nu för att lättare hitta en stabilisering av axelleder i nedåtgående hunden Adho mukha svanasana.

Det är ett sätt att också skapa rymd och lätthet kring nacken istället för att få axlar upp till öron och spänningar kring nacken.

Kolla gärna videon här nedan:

  • utgå ifrån spretande fingrar och en god grundning med händer. En god grundning mot marken ger oftast automatiskt en god integrering av axelleder i ryggen.
  • börja med att förlänga sidorna i kroppen genom att tänka att du lyfter upp lite extra axlarna.
  • Böj sen på armbågarna så att de går lite utåt.
  • Föreställ dig sen att du måste krama om en stor badboll mellan armarna för att hålla kvar bollen – den aktionen gör att du roterar ut dina överarmar och ut armbågarna som i slutet av denna rörelse pekar bakåt.
  • Sist kan du sträcka ut armarna och räta ut armbågarna. Behåll denna aktivitet i ryggen med dina nu superintegrerade skulderbladen!
  • Känn efter hur du upplever nacken nu och notera också vilka kvaliteter du får i resten av kroppen i denna positionen. Kanske att det nu känns mer stabilt och lättare att hålla positionen, skulle du vilja det 🙂

Lycka till och kram från Italien!

!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.