Livias Yoga
Yoga World

När du läser detta inlägg är jag, om allt är bra, kvar i Italien och tillbringar mycket av min tid åt allt jag älskar att göra under sommaren….bland annat åt att läsa.

Jag läser. Mycket vilket du kan se från det tillstånd mina böcker har (släpar dem fram och tillbaka överallt och bläddrar på…) :-O

Och jag läser om yoga och i bred bemärkelse….

Här är de böckerna som fick följa med mig ner till Medelhavet. Tre av dem hade jag egentligen redan påbörjat och läst en hel del från i Sverige, men inte haft tid att läsa ut. Så glad jag har kunnat läsa färdigt några nu. Här kommer de:

1. Amy Ippoliti. The Art and Business of Teaching Yoga: The Yoga Professional’s Guide to a Fulfilling Career

Den här är är en bok för dig yogalärare som vill jobba med yoga! Boken börjar ha något år på nacken, men grunden som boken bygger på känns solid såsom författarens åsikt om att man inte behöver få dåligt samvete om man jobbar och tjänar pengar på yoga, ett påstående som jag håller med om, även om jag har kvar min egen åsikt om att guida yogisar genom yogaklasser är inte som vilket jobb som helst. Vad tycker ni?

2. Mark Singleton. Yoga Body: the Origin of Modern Posture Practice

Denna bok har jag inte ännu läst färdigt i skrivandens stund och boken är inte heller sprillans ny men verkar vara definitivt värt att läsas! Boken berättar om yogans historia på ett avslöjande sätt,  kanske säger boken saker som också du tycker är lite oväntade att läsa om…..

När boken kom ut, fick den tydligen en hel massa kritik just för att den sa delvis obekväma saker om yoga och här kan du läsa Matthew Remskis sammanfattning om dessa kritik.

Läs dock först boken innan kritik. Alltid bäst, tycker jag, att skaffa sig sin egen åsikt först… 🙂

PS jag har nu läst färdigt. Boken är lite svårläst, tycker jag (akademiska innehållet är förmodligen inte lättast att populariseras…) och jag efterlyser större struktur i berättelsen. MEN innehållet är mycket värdefullt att läsa! Måste läsas om du vill veta mer om yogas historia!

3. Bernie Clark. Your body your yoga

Fantastiskt spännande boknörderi för dig som vill veta mer om anatomin och hur kroppen fungerar i ett yogiskt perspektiv. Också viktigt för dig som undervisar den mer fysiska delen av yoga. Det är dock en bok som jag tycker inte kan läsas från pärm till pärm, då det är innehålls- och detaljrik och det behövs tid att smälta det som står i boken…

4. Dorothy Hunt. Ending the Search. From Spiritual Ambition to the Heart of Awareness

Den här boken är för dig som vill arbeta med din egen personliga utveckling och tänker på yoga som mer kopplad till spiritualitet, meditation och reflektion. Jag läser fortfarande boken och älskar den, även om den behöver, precis som boken ovan och trots att dessa böcker är otroligt olika, läsas i lugnt tempo för att fundera på djupet på det som egentligen tas upp.

Jag fortsätter att läsa, på stranden, vid havet och solen.

Om du vill, skriv och berätta om andra böcker om yoga som du har läst och vill tipsa andra om!

Puss!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.