Livias Yoga
Yoga World
i huvudet på en yogalärareInspirationNackesomaticsSomatisk movementYOGA MED LIVIA

NY SERIE: Sensing space – förbättra nackens rörlighet genom användning av baksidan av huvudet!

Ni som praktiserar med mig vet, att jag undervisar en typ av yoga där huvudsyftet är att känna in i kroppen de förflyttningar till och från yogapositioner och de rörelser vi gör under klasser.

Jag är alltså inte alls intresserad av att lära ut en typ av postural yoga vars mål är att kunna komma in i vissa positioner för positionerna skull.

Däremot att kunna förlänga en arm och i sin förlängning låta den röras i många olika vinklar för att känna efter hur dessa rörelser upplevs i axelled och bröstkorgen, bara som ett exempel, är mycket mer spännande och ökar vår kroppsmedvetenhet samt den känsligheten med vilken vi registrerar kroppens placering i rymden, vilket också kallas proprioception.

Just nu jobbar jag själv aktivt med rolfaren Mary Bonds “Your body, your mandala. Posture as a path to presence”, en bok som handlar om just det jag har beskrivit ovan. Med inspiration utifrån denna bok vill jag bjuda in dig i en resa genom den somatiska (somatics) världen, en teknik som är en fantastisk komplement till yoga. Vi jobbar långsamt och med detaljerade rörelser för att “komma åt” återprogrammering av nervsystemet.

Först ute är en övning som syftar till att öka medvetenheten om baksidan av kroppen och specifikt rikta uppmärksamheten till baksidan av huvudet för att uppnå större frihet i nacken.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.