Livias Yoga
Yoga World
andas bättreandetagAsanasåterhämtningAvslutande positionerEmbodimentvridningYOGA MED LIVIA

Come on let’s twist again…det handlar om andetaget i vridningar

Foto: Anna :)
Foto: Anna 🙂 Notera att den upprullade mattan skulle varit lite högre upp mot armhålan eller bättre att använda en bolster istället eftersom den är större och bredare.

Kan vridningar i överdelen av kroppen användas för att skapa större plats för andetaget och i sin tur kan andetaget hjälpa dig att komma djupare i din vridning? Japp, häng med så berättar jag hur….

Jag är tillbaka till min serie om vridningar… ni verkar ha gillat förra inlägget så jag tänker att jag fortsätter i samma ämnet… Och turen har nu kommit till vridningar som kan användas som avslutande positioner och eventuellt till och med som Restorative positioner, om man nu är noga och använder många flera props än de jag hade tillgång till samt stanna kvar mycket längre i positionen.

På filmen nedan, kan du se en avslutande position som heter diafragma vridning (twist).  I denna position kopplar du ihop andetaget med en rotation i bröstryggen som hjälper dig att öppna upp bröstkorgen mot ena (och sen andra) sidan. Andetaget och rörelser går liksom ihop här.

Man kan tänka att du med hjälp av andetaget uppnår ett större bredd och rymd i bröstkorgen men också att denna rymd i bröstkorgen hjälper dig att andas bättre och mer tredimensionellt. Win win liksom…

Var noga med att placera din bolster under armhålan såsom jag visar i filmen (i fotot ovan hade jag tyvärr bara tillgång till en matta att rulla ihop och rullen blev lite för liten för att placera denna precis där). Också placera handryggen och inte handflatan mot panna och jobba aktivt med andetaget. I filmen förklarar jag hur.

Innan du lägger dig på andra sidan, sätt dig upp, blunda och ta ett par andetag. Notera om du upplever en större rymd på den sidan av kroppen som du har vridit dig mot.

Testa och skriv gärna och berätta! Och vill du lära dig mer om rörlighet och styrka i ryggen samt om andetag kom på någon av mina workshops:

Jag är på Kroppsverkstan Stockholm (detaljer kommer snart!) den 23 mars; den16 februari på MoYoLo i Enköping, 23 februari på My Shanga Shala i Gävle och den 3 mars på Yoga med Theres i Hjältevad. Kom och praktisera med mig! <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.