Livias Yoga
Yoga World
Body Mind Flow YogaInspirationVirya Rehab YogaYoga festivalYOGA MED LIVIAYogalärare

Att tro på sig själv och kliva ut ur sin komfortzon – min Oslo Yoga Festival 2019

Att undervisa i ett större sammanhang än här hemma har varit en dröm som jag har haft i flera år. För att “kliva ut min comfort zone”, men också ett sätt att skaffa mig större erfarenhet i undervisning av yoga genom att undervisa en annorlunda publik i ett helt annat sammanhang.

Så kom äntligen chansen som jag längtat efter och inbjudan att delta vid kända Oslo Yoga Festivalen dök upp! Och nu när jag ligger på min soffa hemma igen, och sammanfattar eventet kan jag bara konstatera hur fantastiskt roligt, om än lite pirrigt, det har varit att få delta med klasser både i fredags och i lördags! Och en stor stolthet finns också hos mig. För att jag vågade. Och för att det gick så bra!

Oslo Yoga Festival är den största yogafestivalen i Norge och över 500 yogisar deltog i dessa fullspäckade tre dagar vid Sagene Samfunnshus där det bjöds på parallella (alltså många!) klasser, workshops, föreläsningar och en omfattande marknad med en stor variation av yogakläder – och utrustning samt smycken mm.

Inte nog med det, är Oslo Yoga Festivalen en festival som har en engagemang och samlar in pengar till barn i India/ Bangladesh/ Sri Lanka via Stiftelsen Yoga hjelper barn, som startades 2013 av huvudorganisatören Jannicke Wiel. Knutna till denna stiftelse är de många fina volontärer som jobbat på, hela långa dagarna med den praktiska organisationen av festivalen och skött det på ett alldeles exemplariskt sätt.

Klasserna på schemat har verkligen täckt alla aspekter av yoga även om festivalen i år hade det röda trädet ”embodiment. Själv hann jag bara gå på ett fåtal andra klasser (Virya förstås men testade också Yogahjul som var kul!) då jag fokuserade främst på mina egna klasser 🙂

På festivalen presenterade jag två välbesökta klasser som tillsammans sammanfattar mycket väl min profil. Jag höll dels i Virya Yoga Rehab (som jag har skrivit om i Yoga World Maj 2018 nummer!) som jag undervisar flitigt i sen flera år tillbaka. På denna klass fokuserade vi på förflyttningar som förbättrar styrkan och rörligheten i ryggen och axlar. Som alltid i Virya Yoga Rehab använder vi oss av props så vi hade block, filt, kuddar och bälten till vår förfoga.

Och i fredags höll jag dessutom i min egen utvecklad Body Mind Flow Yoga som jag redan presenterat vid Yoga Games Stockhom 2018 och mer nyligen på Yoga & Dance festival vid Balettakademien. Klassen som hade hjärtats visdom som tema och bröstöppnarpositioner som fysiskt fokus, blev fantastiskt väl bemött vilket gör mig så glad då det är jag själv som har lagt ner mycket tid och energi att utveckla konceptet.

Så varför ska man delta vid en utländsk festival och vad lär man sig av en sådan erfarenhet? För mig har denna erfarenhet gett en bekräftelse på att jag har växt enormt i min yogalärarroll under dessa år, så även om det alltid är pirrigt och nervöst inför en sådan större event, har all den undervisning som jag bedrivit här hemma gjort mig väldigt säker om på vilket sätt och vad det är jag vill undervisa. Jag tror att jag har klart för mig vilka mina grundvärderingar är och dessa grundvärderingar genomsyrar hela mitt jobb som yogalärare, oberoende på vilken typ av yoga jag väljer att undervisa och när.

Så det är med stolthet och bra mycket större självförtroende som jag nu återupptar mina vanliga veckoklasser. Idag börjar vi igen!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.