Livias Yoga
Yoga World

Jag har tänkt och tänkt….vad kan jag, i min roll som yogalärare och yogini göra nu för att bidra till att andra ska må bättre?

Som medmänniska stannar jag såklart hemma om jag känner mig sjuk, tvättar händerna som aldrig någonsin, håll mig informerad (lagom informerad!) och försöker stötta andra småföretagare runt omkring (är själv en sån…..).

Men mer, vad kan en yogalärare göra mer just nu?

Jag har gått många dagar med detta i huvudet och svaret är: en yogalärare håller space för sina yogisar, så att yoga kan få bli en fristad. Åtminstone en liten stund. Att få en plats och en tid att vara inne i sin egen kropp till 100% och fri från tankar om virus och allt det negativa som detta burit med sig…

Och en yogalärare förser dessutom sina yogisar med verktyg att finna tröst och hjälp i.

Så här kommer det tre sådana verktyg och tips på hur du kan försöka skapa dig en fristad genom yoga, breathwork samt restorativa tekniker som yoga nidra, meditation och mindfulness walks. Varsågod!

* Imorgon 23 mars startar en fem dagars resa med online presentationer och övningar i syftet att ge dig verktyg att andas mer medvetet och få härmed större lugn och lättare att koppla på ditt “lugn och ro” nervsystem när stressen för coronaviruset är stor. Häng med på Breathwork Summit (gratis online).

* YOGA MED MIG ONLINE FRÅN APRIL! I och med att indragna klasser på studio pga den rådande coronasituationen men också i takt med att mina kurser tar slut, har jag mer ledig tid att leda yoga och det enklaste nu är ONLINE. Hör av dig om ni är en grupp på ett företag som vill “ses” och praktisera ONLINE tillsammans och med mig! Eller om du själv vill ansluta är du välkommen att joina. HÅLL UTKIK för SCHEMAT HÄR som kommer snart! Det blir både Body Mind Flow Yoga (Hatha mjuk), restorative yin och yoga nidra samt mindfulnessklasser.

* Jack Kornfield har tillsammans med Tara Brach och Trudy Goodman satt ihop ett paket som de kallar Guided half day retreat. Det är tips på hur du kan göra en halv dag hemma till en miniretreat. Här finner du guidade meditationer, mindfulness walks och andra verktyg om du kan och vill ägna en halv dag (eller flera) åt att fokusera på insidan och hitta tillbaka till din egen inre styrka.

Jag hoppas du får nytta av någon av dessa tips. Hör av dig och berätta! Stay connected!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.