Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionHälsaInspirationny bokpersonlig utveckling

Smått som stort – allt ryms i Sanna Sporrongs inspirerande och vackra skrivböcker!

Ett effektivt sätt att visualisera och göra mer konkret de saker som gör dig lycklig, det du vill realisera, eller det du är tacksam för, är genom en regelbunden skrivpraktik. Du kan kalla det för journaling, eller skriva dagbok eller bara se det som jag själv tänker om skrivandet: några stycken dagliga kvalitativa minuter med mig själv.

Det finns inte heller någon gräns på fantasi vad det gäller vad och hur du skriver ner dina tankar. Du kanske, som jag, gillar att klippa och klistra bilder i din anteckningsbok såsom man gör vid scrapbook-ing, eller du kanske gillar att rita och måla.

Oberoende på hur du vill skriva i din bok, finns det många typer av skrivböcker som man kan införskaffa för ändamål. Men om du vill kunna skriva fritt och klistra in eller rita bilder är det viktigt att välja en bok med mycket plats att anteckna i och släppa loss kreativiteten.

Sanna Sporrong är bokformgivaren, författaren, och hälsoinspiratören som fångade min uppmärksamhet redan för länge sen genom sina unika inspirerande skrivböcker som är både riktigt vackra i layout (hög vill-ha-faktor!) och som är som gjorda för att inspirera dig att komma igång med skrivandet. Böckerna utgår också alltid från viktiga ämnen som hälsa, tacksamhet med fler passande och aktuella teman.

Jag har fått chansen att titta lite närmare på tre st av Sannas produktion och nedan skriver jag lite mer om var och en. Men tänk på att det finns många flera av hennes skrivböcker här, alla utgivna av Tukan förlag!

MIN EGEN LYCKOBOK är en liten bokpärla och min favorit av dessa tre. Sanna, som skriver såhär om boken “I den här boken kan du samla allt du tycker om och blir glad av. Det kan vara ord, citat, dikter, låttexter, foton, bilder, teckningar och kanske föremål”. Hon berättar att boken är tillägnad hennes mormor av vilken hon lärt sig konsten att uppskatta de små sakerna i livet.

I Min egen lyckobok kan du anteckna alla små saker som gör dig glad och boken inspirerar verkligen till att lära sig att uppskatta korta stunder av lyckan under dagen eller små detaljer, istället för att leta efter lyckan långt bort från oss och utanför oss.

PLANERA FÖR DIN HÄLSA – ett verktyg för att ta hand om kropp och själ är en skrivbok av ett helt annat slag. Här kan du dokumentera dina små (eller större) hälsoförändringar under en längre tid. Sanna skriver att hon designat denna bok som en hjälp för dig som vill skapa nya rutiner under en längre tid så att du ska kunna ge dessa förändringar den tid de behöver. Boken är nämligen en 8 månadskalender som ger dig verktyg att reflektera över din egen livsstil, skapa intention för det du vill förändra, skriva ner en plan för att lyckas, genomföra dina dagliga rutiner, utvärdera hur det går samt planera för framtiden.

Sannas produktion innefattar även skrivböcker som riktas till en yngre publik. Ett exempel på detta, är roliga och vackert illustrerade skrivboken MIN PEPPBOK för att påminna mig själv om att jag är grym. Sanna Sporrong har tillsammans med Linda Palm skrivit en skrivbok som författarna själva beskriver som “en fylla-i-bok för barn för att öka självkänslan!”. Boken är verkligen ett koncentrat av pepp till sig själv och ett användbart verktyg för att öka ens egna självförtroende…..och jag tänker att boken kan lika bra användas av fler som behöver daglig pepp inklusive av en mognare publik 😉

Sanna Sporrongs tre skrivböcker men egentligen också alla böcker som jag recenserat här under senaste månaderna är fantastiska julklappstips! Tänk på att när du ger bort en bok ger du bort en skatt <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.