Livias Yoga
Yoga World
Börjar hösten medFasciaInspirationNy workshopYOGA MED LIVIAYoga online

Hej sensommar! Dags att starta om med YOGA!

Du kanske har lagt märke till naturen. Trädgården fullständigt översvämmar av bär, mogna grönsaker och blommor samtidigt som luften är svalare och kvällsmörkret kommer tidigare. Det är sensommaren, en fin tid då vi skiftar från sommaren och kliver lite närmare hösten….medan vi fortfarande hänger kvar på sommaren.

Denna tid på året hänger också samman med att vi återuppta jobbet och vardagen och går tillbaka till rutinerna. Du kanske har, som jag, tagit en paus med yoga under några veckor i juli och ska nu starta upp igen men undrar lite hur du kan börja med detta.

Här kommer det några tips på hur du startar upp igen din YOGA-SÄSONG eller om du kanske tar tillfället att prova yoga för första gången.

  1. Fundera på vad du har för syfte med din yogapraktik. Är det samma syfte som tidigare eller har det ändrats sig och du behöver annat nu? Många av oss fortsätter att köra på samma spår, samma typ av yoga och med samma lärare bara av gamla vanan men livet förändrar oss och rätt så det är kommer det tider när vi egentligen behöver skifta fokuset från det dynamiska till det lugna eller tvärtom. Eller så behöver du mer meditation och vila som t ex Yoga Nidra och Restorative kan ge dig.
  2. Om det är annan typ av yoga som du känner att du behöver, samla mod och bryt rutinen! Testa nya kurser, nya yogalärare, läs inspirations böcker och förkovra dig. Bredda perspektiv! Under veckan 37 startar jag upp mina veckoklasser i Nybörjaryoga på tisdagar, samt i Yin Restorative och Yoga Nidra och Vinyasa flow på torsdagarna. Klicka på varje kurs och läs mer om klasserna och välkommen att skriva till mig om du vill testa endera klass utan kostnad för att se om du vill fortsätta!
  3. Om du känner att det är svårt att komma igång med yoga, boka en retreat – kort som lång; i Sverige eller utomlands eller boka en yogaevent som tänder dig gnistan igen om du har pausat praktiken men vill starta om. Den 17 och 24 september besöker jag Rofyllt Rum i Sandviken (17/9) och Yogarummet i Björkhagen (24/9) med min nya workshop “FASCIA – motion & stillness” under vilken vi praktiserar en typ yoga där både det dynamiska och statiska bidrar till kroppens elasticitet, spänstighet och töjbarhet med flera viktiga kvalitéer som vi vill ha kvar under hela livet. Workshopen passar alla, oberoende på hur mycket man har tidigare yogat. Detta är på riktigt en bra höstinvestering i hälsan 😉
  4. Som vi alltid behöver göra när vi startar nytt vare sig det är nygammalt eller helt nytt, är det bäst att “lägga ribban lagom” dvs bestäm dig för ett lagom antal klasser per vecka som du går på och håll dig till detta. Lagom är bäst och även om du har tecknat någon medlemskap och känner att du måste nyttja den, så är det inte värt att köra för hårt, varken för kroppen som ju kan belastas för mycket för snabbt eller för all del för din egen motivation som så småningom kommer att utmanas om kravet är för stort i förhållande till din tid och ork. Du kanske väljer att boka dig på en veckoklass som, som mina ovannämnda, går under hela terminen och har då en speciell dag på veckan att längta efter.
  5. Ta hjälp av en yoga-vän! Du kanske har en kompis som, som du, också behöver hitta motivation till att starta om med yoga eller börja på nytt med yoga. Tillsammans på plats eller på varsitt håll kan ni praktisera och peppa varandra till att komma iväg på yoga!

Har du själv flera tips för uppstarten av en aktiv yogasäsong, skriv gärna och berätta!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.