Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionHälsaInspirationMeditation

Tips på tre yoga-och meditationsböcker att börja nya året med!

Jag sitter såhär en liten stund för mig själv just nu i väntan på maten. Levande ljus och kattungen Edgar på knäna…. julefriden har funnits här hemma sen igår – äntligen några dagar för att återhämta sig från vardagen!….ja, även om man är nöjd med sitt liv och älskar sitt jobb (jag gör!) kan man inte komma ifrån att arbetsdagarna går i ett, och man springer från det ena till det andra inbokade ärende. Tiden att sitta ned och läsa en bok finns oftast inte längre tyvärr…. men kanske du hittar lite tid nu om du är ledig eller kanske införskaffar du någon av dessa böcker inför kommande längre ledigheter?

Här kommer det tips på tre böcker som jag läste först för några år sen men som jag återkommer till, gång på gång, för ny inspiration till mina yogaklasser. Alla tre har mindfulness, meditation (för flera tips på böcker om meditation skrolla bakåt i min blogg, där hittar du t ex min recension av fina boken Viloläget av Magnus Fridh) och andetag som verktyg in i meditationen som grundtema.

Var så goda!

  1. MEDITATION FOR BEGINNERS av Jack Kornfield

En liten fin bok om meditation, skriven av en disputerad amerikansk psykolog, som tillbringade flera år i Thailand vid buddistiska klostren för att förkovra sig i Buddismen och meditation. Denna är en fin bok att börja med om man vill lära sig mer om meditation och dess många positiva effekter. Boken är på engelska och kommer med en CD skiva med meditationer guidade av författaren själv.

Här kan du läsa mer om boken.

  1. LOVING KINDNESS – the Revolutionary Art of Happiness av Sharon Salzberg

En bok till, inspirerad av buddismen, även om du inte behöver vara varken buddist eller troende för att hitta insikter att reflektera över och inspiration till att förändra ditt liv mot det bättre i denna bok.

Sharon Salzberg är, precis som föregående författaren, en av de främsta amerikanska meditationslärarna i västvärlden och tillsammans med Jack Kornfield grundare till Insight Meditation Society i Massachusetts.

Centralt i boken är begreppet Loving Kindness som är en sort kärlek som man bör sträva efter att odla inom sig själv. Kärleken och medlidande som är i första hand mot sig själv och senare mot sina medmänniskor. Även i denna bok hittar du riktigt fina exempel på meditationer.

Här kan du läsa mer om boken.

  1. THE BREATHING BOOK- Good Health and Vitality Through Essential Breath Work av Donna Fahri.

Den här boken är att verkligen rekommendera för alla som börjar med yoga och kanske undrar om varför vi yogalärare hela tiden envisar med att prata om medvetet andetag på klasser, varför vi alltid börjar klasserna – japp även de kortaste klasserna! – med en centrering med huvudsyfte att landa genom andetaget.

I boken hittar du allt man behöver veta om andetaget från hur vi andas rent fysiologiskt till olika sätt att andas, inklusive flera Pranayama-övningar.

Här kan du läsa mer om boken.

GOD JUL!!!!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.