Livias Yoga
Yoga World
BokrecensionInspirationny bokstresshanteringYoga

Nytt år och ny inspiration i Veronica Jäderlund och Majja Lunds bok “Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn”!

Foton: Malin Wittig

Stresshantering och yoga som ett av de främsta verktygen mot stress som finns, är något av det jag brinner extra för och det är därför så roligt för mig att få kicka igång ett nytt år av bokrecensioner med Veronica Jäderlunds och Majja Lunds nypublicerade inspirationsbok “Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn”!

“Föreställ dig att du sitter i en bilkö en varm dag och ser hur bilens termometer börjar indikera att bilen är överhettad. Röken sipprar fram under motorhuven och du känner hur ditt andetag fastnar högt uppe i bröstet samtidigt som din puls stiger i takt med värmemätaren. Till slut inser du att du behöver köra åt sidan, stänga av bilen och öppna huven för att lufta den, annars kommer den att gå sönder”. Med denna konkreta analogi förklarar inledningsvis yogalärarkollegorna Veronica, Vevve, Jäderlund och Majja Lund hur det kan kännas när belastningen har blivit lite för mycket och vi börjar få signaler på stress och indikationer på att det är dags att stanna upp och hitta stöd.

Foto: Malin Wittig

Om stress och om yoga som främsta verktyg som finns att användas för att bromsa stress i vardagen handlar “Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn” som är en bok som passar alla tack vare ett tillgängligt och lättläst format; boken passar dessutom extrabra dig som inte tidigare upptäckt de många sätt med vilka yoga kan hjälpa dig att varva ner. I denna bok hittar du nämligen guidning till stresshantering och massa inspiration!

“Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn”, vars innehåll pryds av proffsiga Malin Wittigs vackra foton, består av två delar som kompletterar varandra väl; i första delen får du en informativ och välstrukturerad inledning om stress i allmänheten, varför ens det finns en stressrespons, och du får läsa om hur stress upplevs individuellt och om hur kroppen svarar på stress rent fysiologiskt.

Foto: Malin Wittig

Här finns det även presenterade andra verktyg som går hand i hand med yoga och som kan bli resurser till större avslappning och balans. Bland dessa verktyg finns bland annat andning vars fysiologiska mekanismer presenteras här och tillämpas senare i andra delen av boken.

Pressur som är en teknik där du skapar tryck i små lokala delar av kroppen med hjälp av en halvhård boll som t ex en tennisboll finns också presenterad i början av boken, som ett sätt att få hjälp med muskelavslappning.

Andra delen av boken är helt och hållet praktisk och börjar med många bra exempel och tips på andningsövningar som t ex växelvis andning och räkning av andetaget. Vidare kommer en intressant del innehållande flera stycken användbara exempel på meditation.

Sist och inte minst intar fysiska yogan plats i “Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn”.

Foto: Malin Wittig

Även om du klart uppmuntras till att själv fritt välja ut positioner och sätta ihop dessa i egna flöden, så att dessa flöden blir helt och hållet anpassade vid dina behov för stunden, har Vevve och Majja valt att presentera speciellt komponerade flöden som är kopplade till olika teman som t ex yoga för lugnare mage, yoga för att minska huvudvärk och släppa ner axlarna m fl.

Foto: Malin Wittig

Sammanfattningsvis är Veronica Jäderlunds och Majja Lunds “Yoga för mindre stress, mer energi & bättre sömn” en vacker och lättläst bok som ger dig en massa inspiration till att komma igång med yoga, andning och meditation som hjälp att bromsa stress och återfå energi i vardag.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.