Livias Yoga
Yoga World
AsanasBiomekanikFunktionell kroppGummibandi huvudet på en yogalärareInspirationStyrkaYOGA MED LIVIA

Fyra övningar med hjälp av gummiband för mer styrka i yoga

Ett gummiband är ett utmärkt redskap att använda för att skapa högre motstånd om man vill lätt träna styrka och muskulär uthållighet, och det finns även sätt att kombinera gummibandsövningar med vår vanliga yogapraktik. Hur? Kolla nedan!

Då en av mina Instagramläsare blev nyfiken på vilka övningar vi gjorde på workshopen med Kathryn Bruni Young i helgen, tänker jag att jag kunde filma några av de övningar vi gjorde åt er. Jag försökte också på egen hand utforska på vilket sätt vissa övningar kunde vidareutvecklas och integreras i ett yogasammanhang.

Så här följer det fyra stycken korta video som bygger lite på varandra: först ute är två filmer med mer klassiska Lyft åt sidan-övningar (två sidor eller en sida i tag) för att träna upp styrka i ryggen, axelmuskler och skulderblad med hjälp av gummibandet. Sen har jag kombinerat Lyft åt sidan med en Trä- i-armen-förflyttning. Sist visar jag något vi gjorde i helg, då vi kombinerade Lyft åt sidan med gummiband med en Trigonasana.

Testa dessa övningar på ett långsamt och kontrollerat sätt, speciellt om du inte tidigare använt gummiband, och skriv och berätta om hur det gick.

Lycka till!

1. Lyft åt sidan med gummiband i stående position; ensidig lyft åt sidan med gummiband i stående position.

 

3. Ensidig lyft åt sidan med gummiband vid alla fyra integrerat med “trä i nålen”.

 

4. Lyft åt sidan med gummiband i Trigonasana.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.