Livias Yoga
Yoga World
återhämtningBokrecensionBörjar hösten medfilosofiInspirationMental styrkany bokVila

Börja din höst med stärkande poesi! Jag har läst “Älskad. Vila i den du är”av Sofias Sivertsdotter

Nu är hösten här och med hösten går många av oss tillbaka till rutiner. Jobbet och skolan tar vid med sin vardaglighet och dagarna blir mer inrutade med fasta tider och tyvärr mindre tid till att “bara vara”. Vi kanske pausar under helger även om det är då familjeaktiviteter och hemmasysslor gör att vi kanske i själva verket inte alls pausar då heller…

Men det finns hjälp att ta till för att påminna sig att pausa och återhämta, speciellt när livet börjar snurra fortare under hösten. Bland annat kan du hitta en stund på dagen eller kvällen och läsa en bra bok som i allra högsta grad påminner dig om vikten att vila. Vila både fysiskt men också vila på insidan, dvs hitta frid i den personen du faktiskt är.

Höstens bok är Sofia Sivertsdotters nya “Älskad – vila i den du är” som genom sina stärkande, poetiska texter skänker oss just den där dagliga pausen som vi behöver.

“Jag läste en gång” skriver Sofia i sin introduktion, “att vi behöver minst en timme per dag, en dag per vecka, och en vecka per år, då vi kopplar och kopplar ner och kopplar bort. Tid då vi möter de årliga andetagen och de mellanrum som inte liknar vår vanliga vardag. Utrymmen som säkerställer att vi hör det som är sant, inte bara det som sägs, som livgivande andrum där vi kan läka och hämta kraft”.

Vila är alltså både det vi behöver för att orka vara produktiva och också vila inom oss själva; en paus som påminner oss med jämna mellanrum att vi är bra och älskade precis som vi är, utan att behöva ändra på någonting. Vi har allt vi behöver inom oss!

Genom att skala av det bullret som vardagen bär med sig, kan vi då skapa större förutsättningar, skriver Sofia i sin bok, för att lyssna in mer i oss själva och komma underfund om det som är viktigaste för oss. Genom pauserna och vilan kan hjärtat återigen bli vår viktigast inre röst som påminner oss om det inre utrymme som vi alltid bär inom oss.

Om du brukar läsa Sofias fina böcker så kommer du att känna igen Sofias egna fantastiska sätt att förmedla budskap genom poetiska och tillgängliga texter som bär på ett fantastiskt djup, trots att de gärna rymmer på bara en till två sidor; boken “Älskad – vila i den du är” består av kortare texter som du gärna kan läsas om och om igen. Du kan också läsa en av dessa texter på morgonen, tänka en hel dag på dess budskap och notera vilka insikter denna text väcker hos dig. En typ av kontemplation.

Om du aldrig har läst Sofias Sivertsdotters texter är “Älskad – vila i den du är” en hel fantastisk första bok att dyka in nu när hösten gör att vi gärna kryper uppe på soffa med varma strumpor på fötter och varm choklad i handen, tänder levande ljus och myser med en riktig god bok.

Mitt eget exemplar av Älskad – vila i den du är” är nu på mitt sängbord och jag kommer att möta varje höstmorgon med Sofias fina texter!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.