Livias Yoga
Yoga World
andetagåterhämtningi huvudet på en yogalärareInspirationMeditationMindfulnessNärvarosommar med yogasommarlov

Pausa, andas, känn, se, dofta och hör i naturen – förbered din sommar med mindfulness och meditation

Hos mig är det snart dags för sommarlovet. Hur är det hos dig?

Du kanske är en av de som har möjlighet att pausa ditt jobb och snart ta sommarledigt i några veckor eller så har du kanske redan varit ledig under vinterhalvåret och behöver arbeta under sommaren. Oberoende på den kategorin som vi faller under kan vi inte komma ifrån att samhället förbereder sig nu för en längre paus. Sommarlovet närmar sig.

Skolorna är stängda och ungdomar är redan på sommarlov. Även på Campus där jag har jobbat fram till nyligen, är det helt tomt på folk då även universitets studenter har paus. Och på bussar och tåg märks det tydligt att en del människor redan har påbörjat sin sommarledighet då det inte längre är trängsel på morgnarna.

Sen är det också bara att titta ut i naturen och se grönskan runt omkring och känna solen som värmer.

Äntligen lite sommar också i Sverige!

Själv har jag börjat nedräkningen till min semester och lika mycket som jag tänker på vad jag vill göra under mina semesterdagar tänker jag också mer aktivt än någonsin på vilket sätt jag kan försöka få mina lediga dagar att räcka längre….för att det som brukar hända mig när jag jobbar så intensivt under en längre tid såsom jag har gjort denna vår är att det tar lång tid för mig att varva ner. Det är rätt lätt, tyvärr, att jag fortsätter att “jobba i tankarna” även om jag inte undervisar eller är på kontoret. För mig handlar det alltså om att verkligen lära sig att vara i nuet så att varje timme och varje semesterdag ska kännas som längre.

Jag tror att det är nu som yogas mer spirituella del och framförallt övningar i mindfulness och meditation kan bli viktigare än någonsin. Genom att sitta i stillhet och “bara vara” kan vi kanske också sakta ner tempot vilket är en förutsättning för vila och paus.

Så i sommar tänker jag:

  • Pausa!
  • Ta mig tid att se, känna, lukta och höra i naturen.
  • Andas långsamt.
  • Vara ute så mycket som jag bara kan.
  • Gå barfota i gräset eller på stranden.
  • Uppskatta sommarljuset och grönskan.

Hur ska du göra för att få sommaren att räcka så länge som möjligt?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.